Tourpool - De route van 2017
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Spelregels

Hoe werkt de tourpool
Puntentelling
Prijsverdeling

Vooraf

Teams tourpool deelnemers
We kunnen van start!
Startlijst bekend
Deadline zaterdag 1 juli 14.00 uur
De route van 2017
Meeste voorbereidingen achter de rug
op weg naar de juiste vorm
Welkom 2017

Etappe verslagen

WERELDKAMPIOEN SPRINTEN!
Beslist
Snipperdag...
Bergkoning Barguil
Jumbo Feest!
STRIJD!
EIndelijk!
als je maar een plan hebt..
Frans Feest!
op zijn kop
op het nippertje
speelsgemak
rustdag
slachtveld
Debuterende winnaar
Hatrick!
Koning Kittel
Deja Vu
Chaos troef....
Op zijn Sagan's
Aangekondigde massasprint
Spaans drama

Handige links<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

De route van 2017


Net als 2 jaar geleden in Utrecht zal het een tijdrijder zijn die na de eerste dag de gele trui aan mag trekken. De Tour start in de Duitse stad Düsseldorf namelijk met een 14KM lange tijdrit. 3 weken later en 3.500 KM verder in Parijs zullen de winnaars bekend zijn. 

Vanuit Duitsland trekt het peloton via België en Luxemburg naar Frankrijk. In Frankrijk zelf zullen de 5 grote bergketens aangedaan worden. Er staan namelijk etappes gepland in de Vogezen, de Jura, de Pyreneeën, het Centraal Massief en in de Alpen. Ondanks dat al deze bergketens worden bezocht zijn er maar 3 aankomsten bergop. 

In Frankrijk zal vanuit het noorden naar het zuiden worden gefietst. Opvallend is echter dat voornamelijk de oostkant van Frankrijk ‘befietst’ zal worden. De westkant met de kusten wordt dit jaar niet aangedaan. Dit zullen de liefhebbers van waaier-etappes teleurstellend vinden.

Naast een tijdrit op de eerste dag, zal ook de voorlaatste dag een tijdrit zijn. Mocht het klassement dan nog niet beslist zijn, zal het hier toch echt tot een beslissing komen.

De 21 etappes zijn als volgt in te delen : 

·         9 vlakke etappes

·         2 heuvel etappes

·         3 etappes door midden gebergte

·         5 berg etappes (3 keer berg op finish)

·         2 individuele tijdritten

 

In de verschillende berg etappes komen de renners een flink aantal klimmen tegen die punten opleveren voor het bolletjestrui klassement. Bij de 3 grote bergop finishes tellen de punten voor de laatste klim dubbel. Om kans te maken op de bolletjes trui zul je dus moeten beschikken over echte klimbenen.

Renners die voor de groene trui willen gaan kunnen punten verdienen aan de finish. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de etappe worden er punten verdiend. Een ‘makkelijke ‘ etappe leert 50 punten op, een zware bergrit 20 punten. Dit is er voor om te zorgen dat de punten trui ook echt bij en sprinter terecht komt. Tijdens elke etappe is er onderweg een ‘tussensprint’ waar ook punten voor de Groene trui te verdienen zijn. 

Evenals vorig jaar, zijn er ook dit jaar weer bonificatie seconden te verdienen. De winnaar van de etappe krijgt 10 bonificatie seconden. Hierdoor zal met name de eerste week de strijd om de gele trui wel eens een secondespel kunnen worden. 

Niet geheel onbelangrijk voor de mannen is het feit dat er ook 2 rustdagen zijn. Met alle wat het peloton voor de wielen krijgt is dit geen overbodige luxe!


27 Juni 2017 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog