Tourpool - Parcours 2018
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Spelregels

Hoe werkt de tourpool
Puntentelling
Prijsverdeling

Vooraf

Bijna van start
selecties bekend
Parcours 2018
Welkom 2018

Etappe verslagen

Tot volgend jaar!
PARIJS!
Terechte wereldkampioen
Koning Primoz
Heet
Colombia boven
Afdalen is een kunst
Rustdag 2
Copy-Paste
2 voor de prijs van 1
Saai...
Spektakel in de Alpen
De meester en zijn leerling...
Stilte voor de storm....
Rustdag
Stoffige chaos
En dat is 2!
zo doe je dat...
Ierse muur
voorspelbaar...
Belgie-Frankrijk
Secondenspel
Ultieme wraak
We zijn van start....

Handige links

Teams deelnemers


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Parcours 2018


Dit jaar mag de Ronde van Frankrijk zich echt een Franse Ronde noemen. Slechts 15KM fietsen de mannen buiten de Franse grenzen,

 

De start is op 7 juli in Noirmoutie-en-L’Ile, waar normaal gesproken in een sprint wordt bepaald wie zicht de eerste Gele trui dragen van 2018 mag noemen. De eerste week zullen het vooral de sprinters zijn die gaan strijden om de etappe zeges, waarbij het peloton zich nar het Noorden heeft gereden. Op de rustdag wordt het vliegtuig gepakt om aan de voet van de alpen uit te komen. Hier zullen een aantal legendarische cols beklommen moeten worden met het (Nederlandse?) hoogtepunt op de top van de Alpe D’Huez.

 

Via Valance, Mende en Carcassone wordt er richting de Pyreneeën gefietst. Ook hier zullen een aantal stevige etappes gereden moeten worden. In etappe 17 wordt iets nieuws geprobeerd. Allereerst de afstand, slechts 65KM, maar wel met 3 beklimmingen. Daarnaast zullen bij de start de renners op basis van het klassement worden opgesteld, de Gele trui drager dus voorop. De ‘knechten’ van de grote mannen in het klassement zullen dus verderop achterin staan. Het zal voor hen een strijd zijn om voor de eerste klim hun kopman bij te kunnen staan.

 

Na het klimgeweld in de Pyreneeën zal er op de voorlaatste dag nog een individuele tijdrit gereden worden. Hier zullen de meeste mannen de puntjes op de i willen zetten voor het klassement. De laatste etappe wordt de traditionele sprint in Parijs op 29 juli.

 

 


De 21 etappes zijn als volgt in te delen :

 


  • 9 vlakke etappes

  • 3 heuvel etappes

  • 1 ploegentijdrit

  • 7 berg etappes (3 keer berg op finish)

  • 1 individuele tijdrit

 

 

In de verschillende berg etappes komen de renners een flink aantal klimmen tegen die punten opleveren voor het bolletjestrui klassement. Bij de 3 grote bergop finishes tellen de punten voor de laatste klim dubbel. Om kans te maken op de bolletjes trui zul je dus moeten beschikken over echte klimbenen.

 

Renners die voor de groene trui willen gaan kunnen punten verdienen aan de finish. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de etappe worden er punten verdiend. Een ‘makkelijke ‘ etappe leert 50 punten op, een zware bergrit 20 punten. Dit is er voor om te zorgen dat de punten trui ook echt bij en sprinter terecht komt. Tijdens elke etappe is er onderweg een ‘tussensprint’ waar ook punten voor de Groene trui te verdienen zijn.

 

Evenals vorig jaar, zijn er ook dit jaar weer bonificatie seconden te verdienen. De winnaar van de etappe krijgt 10 bonificatie seconden. Nieuw is dit jaar dat er in de eerste 9 etappes een bonus sprint is. Hier zijn extra bonificatie seconden te verdienen voor de eerste 3 renners. Hierdoor zal met name de eerste week de strijd om de gele trui wel eens een secondespel kunnen worden.


01 Juli 2018 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog