Tourpool - Rustdag
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Spelregels

Hoe werkt de tourpool
Puntentelling
Prijsverdeling

Vooraf

Bijna van start
selecties bekend
Parcours 2018
Welkom 2018

Etappe verslagen

Tot volgend jaar!
PARIJS!
Terechte wereldkampioen
Koning Primoz
Heet
Colombia boven
Afdalen is een kunst
Rustdag 2
Copy-Paste
2 voor de prijs van 1
Saai...
Spektakel in de Alpen
De meester en zijn leerling...
Stilte voor de storm....
Rustdag
Stoffige chaos
En dat is 2!
zo doe je dat...
Ierse muur
voorspelbaar...
Belgie-Frankrijk
Secondenspel
Ultieme wraak
We zijn van start....

Handige links

Teams deelnemers


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Rustdag


Vandaag was het voor de mannen in Frankrijk de eerste rustdag. Na de stoffige chaos van gisteren waren de mannen hier wel aan toe.

 

Voor ons als volgers een dag om ons te vervelen en te kijken wat de kansen nog zijn in de pool. Om hier een goede inschatting van te maken is het altijd fijn om de teams van de andere deelnemers eens goed onder de loep te nemen.

 

Wat belangrijk is, er is geen enkel team hetzelfde, dus is er voldoende kans om het verschil te maken. De renners waar geen verschil mee te maken zijn, zijn de meest gekozen renners. Het zal niemand verbazen dat Peter Sagan de meest gekozen renner is, 29 deelnemers (van de 30) hebben hem in hun team. Ook Froome (27X) en Porte (27X) zijn vaak gekozen. Inmiddels weten we dus dat in ieder geval 27 mensen het met een renner minder moeten doen.

 

De verschillen kunnen gemaakt worden door renners die nauwelijks gekozen zijn. 11 renners zijn maar 1 keer gekozen. Dit zijn dus de mannen die, indien ze veel punten halen, de deelnemers naar de top kunnen brengen. De mannen die we dus in de gaten moeten houden zijn : De Gendt, Gallopin, Kwiatkowski, Laporte, Navarro, Nieve, Pozzovivo, Rolland, Terpstra, Tolhoek, Vuillermoz en van Garderen. Van deze mannen heeft van Garderen momenteel de meeste punten bijeen gefietst, namelijk 102. Echter heeft hij deze punten voornamelijk behaald door lang 2de/3de in het klassement te staan, en na gisteren is hij weggezakt naar plek 30, dus of hij nog veel punten zal halen is de vraag…

 

Wat ook van belang is voor onze teams, zijn de uitvallers. Na gisteren zaten we op 9 uitvallers. Vandaag is daar in ieder geval Vuilermoz bijgekomen. Deze Fransman was 1 keer gekozen en zal dus geen punten meer kunnen scoren. Van de overige uitvallers zijn het Porte en Matthews die grote schade aanrichten bij onze teams. Zij waren 27 en 21 keer gekozen. Dit betekend dus dat bijna alle teams 1 of 2 uitvallers hebben. 1 team heeft al 3 uitvallers, waardoor Ton het nog met 12 man moet stellen…

 

De overgebleven mannen gaan morgen de Alpen in en wordt het klimmen geblazen.

In de relatief korte etappe (158KM) tussen Annecy en Le Grand Bornand liggen 5 beklimming. De eerste zal nog geen pijn doen (4de categorie), maar daarna volgen  een eerste categorie, een buiten categorie en nog 2 keer eerste categorie bergen. Na de laatste klim is het nog een stukje dalen en vlak voordat de winnaar juichend over de streep kan.
16 Juli 2018 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog