Tourpool - Voorbereidingen
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Spelregels

Ploegentijdrit
Puntentelling
Hoe werkt de tourpool
Prijsverdeling

Vooraf

Teams Deelnemers
We kunnen van start
Parcours 2019
Voorbereidingen
Welkom 2019

Etappe verslagen

Absurd
Teleurstelling
FENOMONAAL
Daar is tie dan!
Eerste kaarten zijn geschud
Een Sagannetje
Massale sprint
Eindmusical
Nederlands feest!!
Geschiedenis!

Handige links<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Voorbereidingen


De laatste weken voordat de Ronde van start gaat, wordt er door het peloton hard aan de juiste vorm gewerkt.

Er zijn 2 grote koersen die bekend staan als ideale voorbereidingskoersen, het Criterium du Dauphine en de Ronde van Zwitserland.

De eerste is al verreden en er stonden een aantal grote namen aan de start zoals Froome, Alaphilippe, Pinot, Quintana, Bardet en de Nederlandse troeven Dumoulin en Kruijswijk. Helaas verliep deze koers niet voor iedereen even goed. Froome moest na een zware val de strijd verlaten en zelfs een streep door zijn hele seizoen zetten. Ook de Nederlanders kwamen niet ongeschonden uit deze strijd. Dumoulin had te veel last van zijn knie. Zelfs zoveel dat hij besloten heeft de Tour niet te rijden. Kruijswijk moest in de laatste etappe ziek opgeven, hopelijk gooit dit zijn voorbereiding niet al te veel in de war. De etappe koers werd overigens gewonnen door Jacob Fuglsang. 5 keer in de laatste 10 jaar wist de winnaar van het Criterium du Dauphine in hetzelfde jaar ook de Tour te winnen. De laatste die dit trouwens niet lukte was in 2017. Jacob Fuglsang.

De ronde van Zwitserland is op dit moment nog volop bezig. De voornaamste mannen die hier aan de start staan zijn de tourwinnaar van afgelopen jaar Thomas, Bernal, Sagan en Aru. De leiding op dit moment is voor Bernal. Zijn ploeggenoot Thomas is na een val uit de koers gestapt. Ook hier is het onduidelijk wat de gevolgen zijn voor zijn voorbereiding.

Kortom, hoewel de teams nog lang niet bekend zijn, gebeurt er genoeg om in de gaten te houden. Alle informatie die beschikbaar is kan bruikbaar zijn om je winnende team te maken. Zeker nu er steeds meer kanshebbers besluiten om niet aan de Ronde mee te doen. Je zou maar net dat ene mannetje hebben in je team die opeens iedereen verrast!


21 Juni 2019 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog